Ehliyet Sınav Soruları Ve Cevapları 10 Ocak 2015 (MEB Açıklandı Tıkla İndir)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Ocak 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonrası sürücü adayları sorular ve cevapları şimdiden merak etmeye başladı. MEB resmi web sitesi MTSAS’dan gerçekleştirilecek olan ehliyet sınav sonuçları eş zamanlı olarak sitemizden duyurulacaktır. Sürücü kursu adaylarının büyük bir merak içerisinde beklediği ehliyet sınav soruları ve cevapları MEB tarafından önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.

ehliyet-sinav-sorulari

10.01.2015 tarihli ehliyet sınavının soruları, cevap anahtarı ve sonuçları açıklandı!! Motorlu Taşıtlar Sınavı
ile ilgili detaylar ve gelişmeler haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 10.01.2015 tarihinde düzenlenen ve sınavdan hemen sonra öğrencilerin her zaman ki gibi merak ettiği konular arasında yer alan ehliyet sınav soruları ve cevapları açıklandı. 10 Ocak Ehliyet sınav soruları ve cevapları meb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz…

10.01.2015 Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Milli eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında değişiklik yaptı. 2015 yılı için hazırladığı ‘Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu’na göre, yılda 9 kez yapılan ehliyet sınavı sayısı 6’ya indirildi. 10 Ocak 2015 ehliyet sınav giriş yerleri aşağıdaki linkten bakabilirsiniz…

10 Ocak Ehliyet Sınav Soruları

A Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

Yeni Müfredat Soruları ve Cevap Anahtarı (K,L,M,N Türü Kitapçıkları)

Diğer Ehliyet sınav tarihleri şöyle

  • 21 Mart 2015 tarihindeki Ehliyet sınavı (MTSAS) için sınav ücretinin bankalara yatırılacağı tarihler; 14 Ocak-8 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak.
  • 27 Haziran 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavı (MTSAS) için sınav ücretinin bankalara yatırılacağı tarihler; 6 Nisan-12 Haziran arası.
  • 22 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecek ehliyet sınavı için sınav ücretinin bankaya yatırılacağı tarihler; 1-21 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacak.
  • 10 Ekim 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavı için adaylar ehliyet sınav ücretini 25 Ağustos-15 Eylül 2015 tarihleri arasında bankalara yatıracak.
  • 12 Aralık 2015 tarihinde 2015 yılının en son ehliyet sınavı için ise adaylar ehliyet sınav ücretini 16 Ekim-17 Kasım 2015 tarihleri arasında yatıracaklar.

10.01.2015 EHLİYET SINAV SORULARI CEVAPLARI (AKTİF)

10 Ocak Cumartesi Ehliyet sınavı soruları ve cevapları AÇIKLANMIŞTIR. Linkler Hemen Üst Kısımda Yer Almaktadır.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/ehliyet-sinav-sorulari-ve-cevaplari-egitim-1996651/

Ehliyet Sınav Soruları Ve Cevapları İle İlgili Aşağıdaki Yorum Bölümünden Hemen Soru Sorabilir Ve Görüş Bildirebilirsiniz.

Benzer Yazılar

325 yorum “Ehliyet Sınav Soruları Ve Cevapları 10 Ocak 2015 (MEB Açıklandı Tıkla İndir)”

  1. Arkadaşlar 50 sorudan 38 net yaptım. Her bölümden ayrı ayrı mı 70 almam lazım yoksa 38 netle zaten geçmiş oluyomuyum ??

  2. Yayınlamış olduğum sorular bizzat T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI sitesinde acıklanan
    L kitapcığı MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI
    10/01/2015 Saat: 11.00 yapılan sınavdır

    10 Ocak 2015 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü
    Adayları Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı
    12.01.2015 15:12
    http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2

    Yani sınav cumartesi günü yapılmış , pazartesi günü cevaplar acıklanmış sonuçlar ise ayın 20 gibi acıklacaktır
    Dünyadan habere olmayan bilinçsiz insanlar araştırmak yerine rastgele ağzı olan konuşuyor hesabı yorumlar yapılmış
    Belki sen MEB sitesine girip bakamıyorsundurda burdaki form sitesinin en başındada yayınlanmış olan sorularıda mı göremedin
    Sen o kurs a benim selamımı söyle MİLLİ EĞİTİMİN SİTESİNE girip bir baksınlar bakalım kim atıyormuş kim tutuyormuş

  3. arkadaşlar ben sınava hiç çalışmadım hele kitabın yüzüne bile bakmadım sadeçe sınava bigün kala internetten bi göz gezdirdim ve sınava girdim sorular çok basitti ben 50 de 48 dogru yapmışım umarım herkez kazanırda emekleri boşa gitmez

  4. arkadaşlar AHMET26 nın verdigi sorular dogruda cvpları yanlış kurs yirni aradım daha cvpları acıklamadılar 3 gun kadar atacaklar cvparıda o sarular dgruda cvpları kafasna gore yazmş .

  5. MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI
    10/01/2015
    1. Aşağıdakilerden hangisi, yaralı taşımalarında
    ilk yardımcının uyması gereken
    kurallardandır?
    A) Kendi can güvenliğini riske atması
    B) Kazazedeyi mümkün olduğunca çok hareket
    ettirmesi
    C) Yön değiştirirken ani dönme ve bükülmelerden
    kaçınması
    D) Kazazedenin baş-boyun-gövde ekseninin
    korunmasına özen göstermemesi

    2. Aşağıdakilerin hangisinde kırık olduğunda
    atelle tespit uygulaması yapılır?
    A) Kürek kemiği
    B) Ön kol kemiği
    C) Kaburga kemiği
    D) Köprücük kemiği

    3. Aşağıdakilerden hangisi, şoka girmiş kazazedeye
    yapılan doğru bir ilk yardım uygulaması
    değildir?
    A) Rastgele hareket ettirilmesi
    B) Hava yolu açıklığının sağlanması
    C) Kanama varsa, hemen durdurulması
    D) Sırt üstü yatırılarak ayaklarının 30 cm kadar
    yükseltilmesi

    4. Aşağıdakilerden hangisi kanamalarda yapılan
    yanlış bir uygulamadır?
    A) Kanamanın durdurulamadığı durumlarda
    uygun kemik üzerine turnike uygulamak
    B) Kanayan yere en yakın basınç noktasına
    baskı uygulamak
    C) Kanayan bölgeyi kalp seviyesinden aşağıda
    tutmak
    D) Kanayan damarın üzerine doğrudan baskı
    uygulamak

    5. Aşağıdaki kanama türlerinden hangisinde,
    kan kaybı diğerlerine nazaran fazla olduğu
    için daha kısa sürede hayati tehlike meydana
    gelir?
    A) Burun kanamaları
    B) Atardamar kanamaları
    C) Kılcal damar kanamaları
    D) Toplardamar kanamaları

    6. I- Kazazede sakinleştirilir, endişeleri
    giderilir.
    II- Kanama ciddi ise, kulağı tıkamadan
    temiz bezlerle kapatılır.
    III- Kazazede bilinçsiz ise kanayan kulak
    üzerine yan yatırılır.
    Kulak kanaması olan bir kazazedeye, yukarıda
    verilenlerden hangilerinin yapılması
    doğru bir ilk yardım uygulamasıdır?
    A) Yalnız I B) I ve II
    C) II ve III D) I, II ve III

    7. • Bir el alına yerleştirilir.
    ••Diğer elin iki parmağı çene kemiğinin
    üzerine yerleştirilir.
    ••Alından bastırılıp, çeneden kaldırılarak
    baş geriye doğru itilir.
    Kazazedenin hava yolunu açmak için, uygulama
    tekniği verilen pozisyon aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) Şok pozisyonu
    B) Yarı oturuş pozisyonu
    C) Baş geri-çene yukarı pozisyonu
    D) Yarı yüzükoyun-Yan pozisyon

    8. Koma durumundaki kazazedeye verilecek
    en uygun pozisyon aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) Dik oturuş
    B) Sırtüstü yatış
    C) Baş geride yarı oturuş
    D) Yarı yüzüstü yan yatış

    9. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın amaçlarından
    biri değildir?
    A) İlaçla tedavi etmek
    B) Durumun kötüleşmesini önlemek
    C) Hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak
    D) Yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini
    sağlamak

    10. Bebeklerde uygulanan dış kalp masajında
    göğüs kemiğine dakikada kaç kez bası
    yapılmalıdır?
    A) 40 B) 60 C) 80 D) 100

    11. Hangi durumdaki kazazede kesinlikle sedye
    ile taşınmalıdır?
    A) Omurgasında kırık olan
    B) Kaburgasında kırık olan
    C) Birinci derece yanığı olan
    D) Kolunda yara ve kırık olan

    12. Aşağıdakilerden hangisi vücudun tamamında
    faaliyet gösterir?
    A) Sindirim sistemi B) Dolaşım sistemi
    C) Boşaltım sistemi D) Solunum sistemi

    13. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın
    ABC’si içinde yer almaz?
    A) Kırıkların tespit edilmesi
    B) Dolaşımın değerlendirilmesi
    C) Solunumun değerlendirilmesi
    D) Hava yolu açıklığının değerlendirilmesi

    14. Geçiş üstünlüğü hakkını kullanan araç
    sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini
    yapması zorunludur?
    A) Hız sınırlarına uyması
    B) Trafik görevlisine bilgi vermesi
    C) Işıklı trafik işaret cihazlarına uyması
    D) Sesli ve ışıklı işaretleri birlikte kullanması

    15. Şekildeki kara yolu bölümünde, hangi numaralı
    taşıt sürücülerinin yaptığı, asli kusur
    hâllerinden sayılır?
    A) Yalnız 4 B) 1 ve 7
    C) 1, 3 ve 6 D) 2, 6 ve 7

    16. Aşağıdakilerden hangisi hava kirliliğini
    önleme çalışmalarından biri değildir?
    A) Kaliteli yakıt kullanımının teşvik edilmesi
    B) Egzozlara filtre zorunluluğu getirilmesi
    C) Özel araç kullanımının teşvik edilmesi
    D) Çevre eğitimine ağırlık verilmesi

    17. Şekildeki aracın sürücüsü, dönel kavşaktan
    geriye dönüş yapmak için hangi şeridi
    izlemelidir?
    A) İstediği şeridi B) 1 numaralı şeridi
    C) 2 numaralı şeridi D) 3 numaralı şeridi

    18. Şekilde görülen kontrolsüz kavşakta, ilk
    geçiş hakkını hangi araç kullanmalıdır?
    A) Otobüs B) Traktör
    C) At arabası D) İş makinesi

    19. Aşağıdakilerden hangisi, kaza anında ölüm
    ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla
    sürücü ve yolcular tarafından kullanılır?
    A) Polen filtresi B) Park sensörü
    C) Emniyet kemeri D) Açılabilir tavan

    20. Araçların muayene süresi dolmasa bile,
    aşağıdaki hâllerin hangisinden dolayı özel
    muayenesi zorunludur?
    A) Üzerinde teknik değişiklik yapıldığında
    B) Sürücüsü veya işleticisi değiştiğinde
    C) Motoru bakımdan geçirildiğinde
    D) Sahibi değiştiğinde

    21. Aşağıdaki araçların hangisinde, yangın
    söndürme cihazı bulundurmak zorunlu
    değildir?
    A) Otobüs
    B) Kamyon
    C) Otomobil
    D) Lastik tekerlekli traktör

    22. Göz muayenesine ilişkin esaslara göre hangi
    rahatsızlığı olanlar, herhangi bir koşul
    aranmadan sürücü belgesi alabilirler?
    A) Gece körlüğü
    B) Renk körlüğü
    C) İki gözü görmeyen
    D) Monoküler (tek gözü gören)

    23. I- Park etmek
    II- Geri gitmek
    III- Duraklamak
    Bağlantı yolları üzerinde yukarıda verilenlerden
    hangilerinin yapılması yasaktır?
    A) Yalnız I B) I ve II
    C) II ve III D) I, II ve III

    24. Öndeki aracın güvenle takip edildiği uzaklığa
    ne denir?
    A) Takip mesafesi B) Geçiş mesafesi
    C) Görüş mesafesi D) İntikal mesafesi

    25. Yerleşim birimleri dışındaki kara yollarında
    yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken
    hangi ışıkların yakılması zorunludur?
    A) Sis ışıklarının
    B) Park ışıklarının
    C) Acil uyarı ışıklarının
    D) Uzağı gösteren ışıkların

    26. Bir kavşakta, trafik görevlisi ile birlikte ışıklı
    trafik işaret cihazı da bulunuyorsa, sürücüler
    öncelikle hangisine uymak zorundadır?
    A) Trafik görevlisine
    B) Işıklı trafik işaret cihazına
    C) Yeşil ışık yanıyorsa, ışıklı trafik işaret
    cihazına
    D) Kırmızı ışık yanıyorsa, ışıklı trafik işaret
    cihazına

    27. Bir kamyonet, eğimsiz iki yönlü dar yolda
    aksine işaret yoksa aşağıdakilerden hangisine
    geçiş kolaylığı sağlamalıdır?
    A) Otobüse
    B) Otomobile
    C) İş makinesine
    D) Lastik tekerlekli traktöre

    28. Aksine bir durum yoksa,
    şekildeki gibi ışıklı trafik
    işaret cihazında yeşil ışığın
    yandığını gören sürücü ne
    yapmalıdır?
    A) Durmadan dikkatli geçmeli
    B) İlk geçiş hakkını yayalara vermeli
    C) Durup, yolu kontrol ettikten sonra
    geçmeli
    D) Sağdan gelen araçların geçmesini
    beklemeli

    29. Trafik görevlisinin hangi hareketi geceleyin
    “geç” işaretidir?
    A) B)
    C) D)

    30. Şekildeki trafik işareti
    aşağıdakilerden hangisini
    bildirir?
    A) Yaya yolunu
    B) Yaya geçidini
    C) Yola yayanın çıkabileceğini
    D) Yola yayanın giremeyeceğini

    31. Şekildeki trafik işareti
    aşağıdakilerden hangisini
    bildirir?
    A) Traktörün geçebileceğini
    B) Traktörün giremeyeceğini
    C) Traktörlerin park edebileceğini
    D) Sadece traktörün girebileceğini

    32. Aşağıdakilerden hangisi ana yol – tali yol
    kavşağını bildiren trafik işaret levhalarından
    biri değildir?
    A) B)
    C) D)

    33.
    Şekildeki yol bölümünde görülen trafik
    işaret levhası, sürücüye aşağıdakilerden
    hangisini bildirir?
    A) Bölünmüş yola gireceğini
    B) Tali yol kavşağına yaklaştığını
    C) İki yönlü yol kesimine yaklaştığını
    D) İleride kontrolsüz bir kavşağın olduğunu

    34. Taşıt yolu üzerine çizilen aşağıdaki yatay
    işaretlemelerden hangisinin adı, yavaşlama
    uyarı çizgileridir?
    A) B)
    C) D)

    35. Aşağıdakilerden hangisi trafik ortamında
    riskli davranış olarak değerlendirilmez?
    A) Aşırı hız yapmak
    B) Alkollü araç kullanmak
    C) Emniyet kemeri takmak
    D) Elinde cep telefonuyla araç kullanmak

    36. Şekildeki kara yolu bölümünde görülen
    kesik çizginin anlamı nedir?
    A) Şerit değiştirmek yasaktır.
    B) Öndeki aracı geçmek yasaktır.
    C) Kurallara uygun olarak öndeki araç
    geçilebilir.
    D) Taşıt yolu, bölünmüş yol durumuna
    gelmiştir.

    37. Kara yolunun genel olarak taşıt trafiğince
    kullanılan kısmına ne ad verilir?
    A) Banket
    B) Terminal
    C) Hemzemin geçit
    D) Taşıt yolu (Kaplama)

    38. Aşağıdakilerin hangisi Emniyet Genel
    Müdürlüğünün görevlerindendir?
    A) Araçların muayenelerini yapmak
    B) Sürücülerin belgelerini vermek
    C) Muayene istasyonlarını denetlemek
    D) Park yerleri ve benzeri tesisleri yapmak

    39. Ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan
    ve taşıma kapasitesi şoförü dahil 9 kişiyi
    geçen araçların şoförlerinin, 24 saatlik
    herhangi bir süre içinde devamlı olarak kaç
    saatten fazla araç sürmesi yasaktır?
    A) 1,5 B) 2,5 C) 3,5 D) 4,5

    40. Aksine bir işaret yoksa, otomobillerin
    yerleşim yeri dışındaki şehirler arası çift
    yönlü kara yollarında azami hızı saatte kaç
    kilometredir?
    A) 120 B) 110 C) 90 D) 80

    41. Motor çalışır durumda iken aracın gösterge
    panelinde yağ basıncı ikaz ışığı yanıyorsa
    sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
    A) Fren hidroliğinin eksilmesi
    B) Karterde yağın kalmaması
    C) Depodaki yakıtın azalması
    D) Radyatörde antifrizin olmaması

    42. I- Akü kontrolü
    II- Lastik kontrolü
    III- Antifriz kontrolü
    Yukarıda verilenlerden hangileri, aracın kış
    koşullarına hazırlanmasında alınması gereken
    önlemlerdendir?
    A) Yalnız I B) I ve II
    C) II ve III D) I, II ve III

    43. Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen kapak¬tan motora ne konulur?
    A) Antifriz
    B) Motor yağı
    C) Fren hidroliği
    D) Motor soğutma suyu

    44. Aracın hareketi için gerekli gücü sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fren B) Motor
    C) Egzoz D) Diferansiyel

    45. Aracın gösterge panelinde, aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması, arka cam rezistansının çalışmakta olduğunu bildirir?
    A) B)
    C) D)

    46. Aracın kullanma kılavuzuna göre, belirli kilometre dolunca aşağıdaki parçalardan hangisi değiştirilir?
    A) Buji B) Manifold
    C) Teker jantı D) Vites kutusu

    47. Akünün elektrolit seviyesi azalmış ise ne ilave edilir?
    A) Asit B) Alkol
    C) Saf su D) Antifriz

    48. Aşağıdakilerden hangisi, aracın elektrik devrelerinde meydana gelebilecek kısa devre sonunda sistemi olası yangın tehlike¬sine karşı korumak için kullanılır?
    A) Flaşör B) Sigorta
    C) Far anahtarı D) Sinyal ampulü

    49. Araç lastiklerinin yetersiz şişirilmesi aşağı¬dakilerden hangisine neden olur?
    A) Radyatör peteklerinin tıkanmasına
    B) Şarj lambasının yanmasına
    C) Yakıt tüketiminin artmasına
    D) El freninin arızalanmasına

    50. Dört zamanlı motorlarda, zamanların olu¬şum sırası aşağıdakilerin hangisindeki gibi olur?
    A) Emme – Ateşleme (İş) – Egzoz – Sıkıştırma
    B) Egzoz – Emme – Ateşleme (İş) – Sıkıştırma
    C) Ateşleme (İş) – Emme – Sıkıştırma – Egzoz
    D) Emme – Sıkıştırma – Ateşleme (İş) – Egzoz

    CEVAP ANAHTARI
    1. C
    2. B
    3. A
    4. C
    5. B
    6. D
    7. C
    8. D
    9. A
    10. D
    11. A
    12. B
    13. A
    14. D
    15. A
    16. C
    17. B
    18. A
    19. C
    20. A
    21. D
    22. B
    23. D
    24. A
    25. D
    26. A
    27. B
    28. A
    29. A
    30. D
    31. B
    32. A
    33. C
    34. D
    35. C
    36. C
    37. D
    38. B
    39. D
    40. C
    41. B
    42. D
    43. B
    44. B
    45. C
    46. A
    47. C
    48. B
    49. C
    50. D

  6. ya arkadaşlar benim winrar arizali sorularin cevaplarina tıklıyorum direk indiriyor winrar dosyasi şeklinde bana indirme yapmadan direk internet sitesinde paylaşan varmi bildiğiz bir site lütfen yardimci olurmusunuz… teşekkürler

    1. bozulup kalan araçlar ne tür gereçle çekilir hangi kurala uymalı nasıl işaretlenmeli kazaların bir sebebide o adaylara işaretleme reflektörü ile araçların geceleyin arızalanması halinde ne tür önlemlerle çekilmesi işaretlenmesi gerektigi hakkında sorular sorulmalı bu tür kazalar azımsanmıyacak kadar çoktur

  7. ve arkadaslar sız sız olun sakın ama sakın heyecan yapmayn ve kmseyı aynadn takıp etmeyn hocam bana bakıyrmu yok suratı dustumu yok bana sunu soyledı bırakın kım ne sylerse soylesın nsallah hepınız gecersınız hafta ıcı ehlıyetımı teslım almaya gtcem cok sıkıntılı gectı hepsını tek seferde kazandım ama ınanın cok sıkıntılı ama neyse bıtttı hayırlısıyla

  8. neyse dger hocalarda geldı ve aracı calıstırbılırsın dedı hoca ama aklım bayan hocada kaldı kendı kendıne bırsey ler soylenıyor ıcınden neyse tam yola koyuldum koseyı donerken bayan hocanın dedıklerı aklıma geldı ondekı arac durddu bende salak gıbı ayaklarımı cektım ve stop ettrdım tabı bayan cırt cırt yapmaya basladı yandakı hoca olur olur dedı calıstr devam edelım dedı neyse calıstrdım ve gtmeden yne stop ettım aglamak uzereyım ve dıkız aynasından bzm kursun hocasına kafa salladım ve yapamycam ısaretını verdım oda bana sınırlı bı sekılde calıstrsana ne beklıyrsun dedı ve ben tamamen cöktüm neyse derın bı nefes aldım kendımı topladm ve kımseyı gormemzlıktn duymamazlıktan gelemem lazımdı ve bısmıllah dedım aracı tekrar calıstırdım ıkı tur attım ve ınanın sorunsuz bır halde ve parkım superdı cok guzel park etmısım ve gıcık kadın halen bana dyrkı o stoplar olmamalıydı ınanın arkadaslar hıc dınlemedım bıle o kadını cunku bı kez daha stop ettrsem hemen durdurup aractan ındırceklerdı neyse sınavm bttı aractan ındım kursun hocası bana bırsey sormadn neden byle yaptıgımı sormadn drek bana derstekı gıbı arac kullanmadıgımı bugun hc begenmedıgını syledı tabı ben brsey demedım ve kendımı bıraktım eve gıdene kadar agladım neyse aksam 6 oldu kursa sonucumu ogrenmeye gıttım tabı korku ıcınde ve gecmısım hocamada o hocanın soyledklerını anlattm zaten bnden oncekı adaylara cok soylendıgını cok sınır bı hoca oldugunu bana da neden ordayken bunları anlatmadıgımı soyledı bana kızdıgı ıcnde ozur dıledı

  9. bzm kursun hocası ıle yanıma oturacak hoca dsrda sıgara ıcıyrlar hocam bana dedıkı araca bn hazırlıklarını yp bz sıgaraızı ıcıp gelcz neyse bndm arkada bayan hoca var bn bner bnmez ay cnm bastan soyluyum aracı koselerde dıkkatlı gtr bızı sarsma sabahtan berı basımız dndu ve anı duruslar yaoma dedı neyse tmm hocam dedım cantamı ve montumu hocaya uzattım ve hocam yanınıza koyabılırmısınız dedım bana dedıkı yanında kmse yokmu bz burda sıkısıyruz daraldım zaten falan dye laf ettı bana ama benım moral sıfır tamamen gttım basım dondu ve cook sınırlendım

  10. Arkadaslar bn 13 aralık 2014 sınavnda 98 puanla gectm dıreksıyonuda tek seferde gectım ama dıreksıyn sınavm tam bır ıskenceydı sıze yapılmaması gereknlerı soyluycem

  11. 94 ile geçtim herkese direksiyon sınavında başarılar dilerim
    sorulara bakamayan arkadaşlar dosyayı acabilmek için bilgisayarda sıkırtırma programı yüklü olması gerekiyor winrar jzip bunlardan herhangi biri

  12. Arkadaslar birtane soruda kıs ayinda aracda kontrol edilmesi gerekenler diye sormus bunlara da lastikler, antifiriz ve aku diye sıklar vermis ben antifiriz ve lastik yaptim ama hepsi olmasi gerekiyor cevap anahtarina gore akünün kıs ayıyla ilgisine anlamadim biri aciklayabilirmi ?

  13. Yaw şu attığınız soruların hepsi doğru mu eminmisiniz emin degilseniz atmayın kardeşim insanlarn kafasını katiltırnayın yaw

  14. İsalah herkes gecer madiyata dayaniyor onemli olan saglik olsun arkadas nezaman aciklaniyor cevaplar

    1. en önemli iş soruyu anlamak.kitapta bir yerde 110 yazıyor diye cevabın 110 olduğunu iddaa etmek ne kadar mantıklı?

    2. soruda çift yönlü kelimesi varsa 90 km dir tabiiki otomobil ise maalesef yanlış yapmışsınız

  15. 40 kesin doğrum var.5 kesin yanlış yaptığım. 5 tanede hatırlamıyorum hangi şıkkı işaretlediğimi 🙂
    geçtim yani sıra direksiyon sınavında 🙂

  16. arkadaşlar 50 sorudan içinden 35 tanesini bildimi geçe biliyormuyuz kaç yanlış olur içlerinden 15 mi

  17. Ibu arka cam rezitansi ne arkadaslar soruda sekil vermislerdi hangisinin yandigi bunu gosteriri diye

  18. arkadaşlar 50 sorudan 35 tanesini veya içlerinden 35 tanesini bildimi geçiliyormu bir cevap verin ya biri bişe desin

  19. arkadaşlar skype ekleyin 50 soro var bende istedginiz soruları sorun gnerrim size

  20. Bende sınava gîrdim inşallah herkes geçmiştir sorular çok kolaydı 5 tanesi hariç kesin geçmişimdir en az 80.bekliyorum

  21. Koma pozisyon yari yuzustu yan yatis olacak bebeklerde dakikada 100 kslp masaji yapilir dogru olan bu kitaplar bangir bangir bunu bagiryo dogru bilelim

    1. renk körü olan s.belgesi alır tek gözü olmuyanlara b sınıfı sürücü belgesi verilir arkadaşlar kavşakta karşılaşırlarsa önce ambulans sonra itfaiye polis araçları sivil savunma araçları ve eskort araçları geçer kodlarsak CİPSE

    2. geçic üstünlügü şartı 3 maddede acıklanır 1-görevli olmak 2-sesli ve ışıklı cihazları birarada kullanmak 3-halkın can ve mal güvenligine dikkat etmektir ancak bu araçları kullanan sürücüler yasaklara hız limitlerişne ışıklı cihazlara uymak zorunda degildir

  22. Arkadaşlar merhaba birde ambulansın ışıklarından geçme polise sorma tragik kurallarına uymalı hız sınırına uymalı galan vardı hatırlayan varmı?

    1. geçiç üstünlügüne sahip araç sürücüleri hız sınırlarına trafik yasaklarına ve gürültü kirlilige uymak zorunda degildir lakin halkın can ve mal güvenligine dikkat etmek zorundadır

  23. arkadaşlar tek gözü gören doğru değil mi renk koru ıxşıklardan nasıl ayirt edecek yeşil kırmızı kaza oranı yüksek

    1. bencede tek gözlü olması lazım onlar sadece b sınıfı alırlar ve renk körü gece körlügü vs bunlar sıkıntılı saglık rapuru aldıgımızda doktor gözlereinde sıkıntı varmı diye boşa sormadı 🙂

      1. bu soru daha öncede çıkmıştı sınavda cvp renk körüydü…. o yüzden tek gözlü degl cvp canımm renk körü…. geçen ki çıkmış soruya bak görürsun

    2. Renk korlugu olanlara ehliyet verilir gece yola ciktigi zaman lens takmak
      ve ona benzer seyler kullanmak sartiyla

      1. Ambulans yoktuki baska arabalar vardi ben tabi at arabasina verdim öncelig yazik beklemesin die 😛

    1. dakikada 60 değilmiydi bebeklere ??? bebeklerede dakikada kalp atışı 100 ama kalp masajı 60 değilmiydi bebekler için ???

    1. tabiiki 90 km olan şık dogruydu yanlış cevap vermişssiniz maalesef sorudaki kelime önemli çift yol kelimesi varsa 90 bölnmüş yol kelimesi varsa 110 otoyol kelimesi varsa 120 olmalıdır işte bunlara dikkat ediniz

    1. renk körü bencede alamaz sartsız surtsuz diyo soruda renk korlugu olan insanlardan gözluk veya lens takmaları zorunlugu var ehliyetlerndede yazar bu

      1. arkadaşlar renk körleri alabilir çünkü renklerin yeri belidir siz kırmızı ışıgın ortada yandıgını gördünüzmü

    2. renk körleri ehliyet alabilir ışıkların sırası diye bişey var kırmızı sarı yeşil diye buyüzden hiçbir koşul aranmaz

    3. Renk korunun yolda sorunu olmaz ışıklarda artık uyarı sistemide kullanılıyor cevap renk koru

    1. arkadaşlar:traktörlerde yangın tüpü ilk yardım çantası ve teflektör olmazmı:ilginize tşk edriz

    2. arkadaşlar:traktörlerde yangın tüpü ilk yardım çantası ve teflektör olmazmı:ilginize tşk edriz

  24. E sınıfı ehliyet için girdim sınava L kitapcıgı geldi
    Cıkmıs sorulara nazaran kolay bir sınavdı
    Tahminim 45 doğru 5 yanlış önceki cıkmış sorularda kitapcık üzerinde b sınıfı c-d-e belirtmesine rağmen bu sınavda böyle bir ayrım göremedim
    Yılmaz26 helal olsun adam hiç üşenmemiş soruları tek tek yazmış

    1. kelimeye dikkat edelim çift yönlü kelimesi varsa 90 bölünmüş yol kelimesi varsa 110 otoyol kelimesi varsa 120 yerleşim yerinde kelimesi varsa 50 km olacak yani 50 90 110 120 çok kolay bunlar biraz dikkat edin

        1. Ulan bilende yaziyo bilmiyende.gerizekalimisiniz siz renk koru nasil aliuo.
          Cevapp tek gozu gorenler olacak…

    1. Sen çok emin konuşuyon anlaşılan sınava çalışmassin yaptığın soruda yanlış! Renk köruyum ve ehliyet sinavina girdim ehliyet alicam

      1. bencede alır benım ıkıncı kezdir giriyom sınava ılk sınavımdada sormuştu amabende renkörü almaz diye yyaptım ama yalnış ve renk körlüğü ehlıyet alabılır arkadaşlar doğru cevap renk körlüğü

      1. tek gözü olmuyanlara sadece b sınıfı sürücü belgesi verilebilir C D Esınıfı verilmez dogru cevabınız renk körü olmalıydı

    2. Renk körü koşulsuz alabilir çünkü sadece renkleri ayirt edemez kirmizi işiktada hicbir sikinti yasamaz sirasina gore bakiyorlar çunku

    3. cevap renk körü.hatta geçen senede bunun hemen hemen aynısı bir soru var.cevabı renk körü:)

  25. 50 soru üzerinde 100 puan aldım inşallah ehliyet sınavı girenler kazanırsınız çünkü be
    n ilkinde bir puanla kaybetmiştir saha sonrak çalışarak kitabı ezberledim və kazandim

  26. Ven hepsi doğru cevap verdin yani 50 soru üzerine 100 puan aldım inşallah trafik sınavı girenler herkes kazanır

  27. MER ARKADAŞLAR HEPİMİZİ RESMEN KANDIRDILAR SORULAR SAÇMA SAPAN SORULARDI ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

  28. Bende bugün girdim. Sınava çalıştım kurstaki derslere gittim eski çıkan sorularının neredeyse hepsini çözdüm 2013’den beri. Sonuç olarak bence geçtiğime eminim. 20-25 dakikada soruları çözdüm 7-8 dakikada kontrol ettim yine de ve 40-41 tan arası kesin cevabım var. Dğerlerinden %100 emin değilim ama en az 5 tane de doğrum ordan vardır. 45 doğru filan bekliyorum. Umarım hak eden herkez geçer. Ben çok çalıştım ve bana çok kolay geldi açıkçası. Bu kadar kolay olucağını bilseydim başımı ağrıtmazdım 1 aydır be… 🙂

  29. arkadaşlar inşallah 70 i herkes almıştır gerçekten ders çalışması zor bide evli ve çocuklu olunca daha bi zor

  30. valla şimdi sizin yorumları okudum iyice bırbırıne gırde resmen 4 soruyu goz göre göre yanlıs yapmısım töbe töbe

  31. Sorular zor du bana son çıkmış sorulara çalış yeter dediler ama bu sınav ın öncekiler ile alakası yok benzer sorular çok çok az

  32. arkadaşlar inşallah hepimiz alırız hepimiz akıllı insanlarız allah yardımcımız olsun

  33. ben hemsireyim ve hangisi abc de yer almaz derken hava yolu dolasim kontorlu solunum kontrolu abc de yer alir.yanlisiniz var

    1. Direksiyonu biraz biliyorsanız rahalıkla geçersiniz ama özellikle sinyal hatası ve park etmede hata yapmamaya çalışın. Kemeri de takmayı unutmayın. Zaten araçlar genelde dizel oluyor ve kalkışları çok rahat. 🙂

  34. arkadaşlar sınav cok basitti kendi adıma konuşuyorum gercektn hic meak edmıyorum cunku gectim şimdiden diyorum inş hepinizd gcersiniz.

  35. Ya omurılık olanı bebek masajını hız lımıtını falan yanlıs yapmısım hepsıde tereddutte kaldıgım cevaplardı dogruyu sılıp yanlısı ısaretledım:(

  36. ESKI SORULARA BAKTIKCA 2015 SENESININ TRAFIK SORULARI BIZE RESMEN GIRDIGINI GORDUMM KISACASI BIZE GECİRDİLER ARKADASLARR 🙁 🙁

  37. kurs derslerine giden arada da eski testleri cozen arkadaslar icin bence cok basit bir sinavdi

    hic calismadan bakmadan sinava girmissen zaten anca sallayip yapabilirsin oda tutarsa sorulardan en az 10 tanesi kek soru kapsamindaydi mantik yuruten yapabilirdi

    bazilari cok zordu enzoru buydu filan yazmis yada yazacaktir hic alakasi yoktu normal zekada birirnin cok rahat gecmesi lazim 🙂

  38. Arkadaslar 10 ocak 2015 ehlıyet soruları tahmınen salı gunu sorular acıklanacak 10 gun sonrada kazanıp kazanamadıgınızı kontrol edınız bazılarını soyleyım 1,bebeklerde kalp msj 100 2 yaya geccemez kamyonet sorusu cevabı otomabıl 3 cevap renk koru 4 aklımda olanlar bunlar

  39. -aşağıdakilerden hangisi ilkyardım kurallarından değildir —ilaçla tedavi
    – abc si değildir — hava
    -araç kısa devre sonucu yangın önlemek icin — sigorta
    -bebeklere kalp masajı — 100
    – akumlatorun elektrolit seviyesi azalmışsa — saf su
    – hangi yaralanmalarda hasta sedyeyle taşınır — omurga
    -otobüs is makinası at Arabası Traktör geçiş önceliği şekilli soru— otobüs
    -bütün Vücutta hareket eden sistem — Dolaşım
    -Traktör giremez
    -yaya giremez
    -trafik polisi gece geç işareti
    – kamyonet otomobile yol verir
    -Atel kol kemiğine
    -kulak kanaması 123
    – araç üzerinde teknik değişiklik yapıldığında muayene olur
    -tünele girildiğinde uzun farlar
    -karayolunun genel olarak kullanılan kısmına kaplama
    -kazaZede araçtan boyun ve omurga hasar görmeyecek sekilde çıkarılır
    -trafik polisi ve trafik işaretinin olduğu yerde polise uyulur
    -yangın söndürme tüpü traktörde bulunmaz
    -lastik havasının düşük olması yakit tüketimini arttırır
    -araç göstergesinde yağ yağ lambası yanıyorsa Kartere yağ eklenir
    – arka cam göstergesi
    – renk körü ehliyet alabilir
    -devamlı 4.5 saat araç kullanılır
    – donel kavşak 1 nolu yol
    – emniyet genel mud ehliyet verr
    -kışa girerken antifriz lastik akü Kontrolü
    – hangisi Bağlantı yolunda yapılmaz bekleme parketme geri girme
    -motor resmine motor ilave edilir
    -geçis üstünlüğüne sahip araçlar ışık ve sirenlerini yakarak geçer
    -hangi kanamada insan ölür atardamar
    -Araçların seyir halinde Güvenli bir sekilde ilerlemesine takip mesafesi
    -kırmızıdan sonra yanan yeşil ışıkta geçilir
    -Aracın güç kaynağı motor

    1. abc si değildir olan kemik kırığı olcak.
      A hava yolu
      b solunum
      c dolaşımdır bilgin olsun.

    2. Kazazede aractan cikarilirken bas boyun govde eksenine dikkat EDILMEMESI yaziyordu şıklarda o degil cevap herhalde

  40. kafam şuan çok karışık kalıp kalmadığımı çok merak ediyorum kalırsam yandım ben ne olur kalmayayım allahım

  41. 1- önkol: atel
    2- saf su: akü
    3- yağ: motor resmi sorusu
    4- yağ basıncı lambası: karterdeki yağ
    5- traktörlü işaret: traktör giremez
    6- ışık ve polis varsa: polisin işaretlerine uyulur
    7- hız kaç olmalıdır: 90
    8- dönel kavşak: 1 numaralı şerit
    9- emniyet müdürlüğü görevi: ehliyet
    10- koşulsuz ehliyet: renk körü
    11- yangın söndürme
    12- yürüyen insanlı işaret: yaya giremez
    13- arka cam rezistansı
    14- bebek kalp basısı: 100
    15- 4dört zamanlı motor: emme-sıkıştırma-ateşleme-egzoz
    16- kalp seviyesi aşağısı
    17- ilk yardım amaçları
    18- havasız teker: yakıt tüketimi
    19- dolaşım
    20- omurilik
    21- durma duraklama geri gitme
    22- otobüs
    23- yavaşlama şeridi
    24- polis işareti
    25- periyodik muayene: teknik değişiklik
    26- yangın için tedbir: sigorta
    27- baş çene
    28- kesik çizgi: trafik kurallarına uyacak şekilde sollanır.
    29- kış ayı tedbir
    30- belli süre sonra hangisi değiştirilir: buji
    31- atardamar
    32- asli kusur: yalnız 4
    33- uzun far
    34- iki yönlü üçgen içindeki işaret
    35- kulak kanamayla ilgili
    36- emniyet kemeri
    37- şoför dinlenme: 4,5
    38- taşıt yolu
    39- dolaşım
    40- ilaç tedavisi
    41- koma pozisyonu: yan yatış
    42- takip mesafesi
    43- abc
    44- yeşil ışık: durmadan dikkatli şekilde geç
    45- hasta taşıma
    46- motor
    47- seslendirme ve ikaz lambaları
    48- kamyonet otomobile
    49- otoyolla ilgili olmayan işaret

      1. arkadaslar bakın soruları bıraz hatırlamay calısın sehırler arası bolunmus yollarda azamı hız sınırı dıyordu 110 olacak bır dıyerı bebeklerde kalp mesajı 100 aslında bunun bır sayııs yok yardım gelene kadar devam olacak bır dıyerı motora yag konulur baska bısey gırmez muharrem arkadasımıza bakmayın orda doru olan cvp lar deyıl kendısının doru bıldıklerı yazıyor cvplardan bırıde kanayan yarada ne yapılmaz dıyordu kalp sevıyesı altında durdurulmaz bır dıyerı

        1. motor işaretin de ne konulur dıye sormuştu yağ tabıkı geçen sınavdada çıkmıştı arkadaşlar 13 aralığın sınav sorularına bakın aynı soru ordada sormuştu

  42. eski sınav sorularıyla bu seneki soruların alakası yoktu hepimize geçirdiler geçmiş olsun

  43. Salı günü sorulari ve cevaplari mebin sayfasindan aciklarlar. geçen seferki 13 aralik sinavina girdiğimde öyle olmuştu cevaplari 3 gün içinde mebde yayınlıyor. Sinav sonucunuda 10 gün snraya yayınlıyor. 13 araliktakinfden kaldim oyüzden biliyorum. Ayrica arkadaşlar herkes hatirladiği sorulari paylaşirsa iyi olr

  44. Salı günü sorulari ve cevaplari mebin sayfasindan aciklarlar. geçen seferki 13 aralik sinavina girdiğimde öyle olmuştu cevaplari 3 gün içinde mebde yayınlıyor. Sinav sonucunuda 10 gün snraya yayınlıyor. 13 araliktakinfden kaldim oyüzden biliyorum. Ayrica arkadaşlar herkes hatirladiği sorulari paylaşirsa iyi olur.

  45. dolasim sistemi _ omurga kirigi sedye ile tasinir_bebeklere 100 basi_ kaburga kirigina atel _ motor yagi _ ehliyet kemeri _ motor _ 4.5 saat araba kullanmasi _ kamyonet otomobile _ resimli soruda otobus _gecis ustunlugu isikli ve sesli uyari isaretlerini kullanmak zorunda _ yaraliyi burkulma olmayacak sekilde hareket ettirmek_ antifriz 1 numarali serit _

  46. Motor resmi kapak- yag konur
    Tunel sorusu- uzun farlar
    Bebeklere kalp masaji – 100
    Sehirler arasi karayolunda hiz – 90 km
    Elektrolit azalmasi – asitli su
    Uzun yol söför degisimi – 4.5 saat
    ? – motor

  47. Merhabalar burada soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak.10.01.2015 tarihli…kalıp kalmadığımı değerlendirmek adına soruyorum

    1. valla bende sınava girdim sonucları cok merak ediyorum gülsüm hanım inşallah kimsenin emeği boşa gitmez umarım sınava iren hepsi kazanır

      1. haç yanlış hakkımız var söyleye bilirmisiniz 15 mi diyerlerin içinden 35 tanesini bildimi geçilirmi hangisini bilirsen bil
        ? cevap verin

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Close